- En
- Ru
- Uz
Двугорбый верблюд
Markaziy Osiyoda keng tarqalgan. Sahrolarda, sayxonliklarda va tog‘ etaklarida yashaydi. Turli-tuman o‘simlik ozuqalari bilan oziqlanadi. O‘rkachidagi yog‘ ajratmalari evaziga 10 kun va undan ortiq vaqt davomida suvsiz yurishi mumkin. 5-9 tadan urg'ochilari va 1ta nar tuya poda bo‘lib yuradi. Urg‘ochilarining bo'g'ozligi 13 oygacha davom etadi. Yangi tug‘ilgan tuya bolasi onasini 1 yildan ortiq davomida emadi. 40-50 yil yashaydi.
Распространение: Центральная Азия. Населяют пустыни, равнинные зоны и предгорья. Питаются самой разнообразной растительной пищей. Могут до 10 суток и более находиться без воды, за счет жировых отложений на спине (горб). Держатся табунами из 5-9 самок и 1 самца. Беременность самок длится 13 месяцев, новорожденный кормится молоком более 1 года. Живет 40-50 лет.
Distribution: Central Asia. They inhabit deserts, plains, and foothill regions. Their diet consists of a wide variety of plant foods. They can survive for 10 days or more without water, thanks to fat reserves stored in the hump on their back. They live in herds of 5–9 females and one male. The gestation period lasts about 13 months, and the newborn is nursed for over a year. Their lifespan is about 40–50 years.





