Пенантовая, или красная розелла

Platycercus elegans
Класс:
Птицы
Отряд:
Попугаеобразные
Семейство:
Род:
Розеллы

Rosellalarning eng chiroyli va eng katta turlariga mansub uzun dumli to'tiqush. Avstraliyaning Sharqiy va Janubiy qismida va unga tutash orollarda yashaydi. Ular qirg'oq hududlarida yashaydilar va qurg'oqchil joylardan qochishadi. Juft bo'lib yashaydi. Ular turli o'simliklarning urug'lari bilan oziqlanadi. Ba'zan ular kungaboqar va makkajo'xori dalalariga, sabzavot plantatsiyalariga ham qo’nadilar. Shuningdek, ular mayda hasharotlarni iste'mol qilishni yaxshi ko'radilar. Daraxtlarning kovaklariga uya qo‘yadi, tuxumlarini uyaning tubiga qo‘yadi. Uyada 4-8 ta krem   rangndagi tuxumlar bo’ladi. 30 kundan keyin jo'jalar uyadan uchib chiqadilar. Tutqunlikda umr ko'rish davomiyligi 25 yildan 35 yilgacha.

 

Длиннохвостый попугай, принадлежащий к самым красивым и крупным видам розелл. Обитают на востоке и юге Австралии и на прилегающих островах. Населяют прибрежные области и избегают засушливых мест. Держатся парами. Питаются семенами различных растений. Иногда залетают на поля подсолнечника и кукурузы, овощные плантации. Любят также полакомиться мелкими насекомыми. Гнездятся в дуплах деревьев, откладывают яйца на дно дупла. В кладке 4-8 яиц кремового цвета. Через 30 дней птенцы вылетают из гнезда. Продолжительность жизни в неволе – от 25 до 35 лет.

 

A long-tailed parrot belonging to the most beautiful and largest species of rosellas. They inhabit the eastern and southern regions of Australia and nearby islands. They live in coastal areas and avoid arid places, usually staying in pairs. Their diet consists of seeds of various plants. They sometimes visit sunflower and corn fields, as well as vegetable plantations, and they also enjoy small insects. They nest in tree hollows, laying their eggs directly on the bottom of the cavity. The clutch contains 4–8 cream-colored eggs. After about 30 days, the chicks leave the nest. In captivity, their lifespan ranges from 25 to 35 years.

ПОХОЖИЕ ЖИВОТНЫЕ

Розелла пестрая
Platycercus eximius
Рубиновая розелла
Platycercus eximius
Розовощекий неразлучник
Agapornis roseicollis
Волнистый попугайчик
Melopsittacus undulatus