Молуккский какаду

Cacatua moluccensis
Класс:
Птицы
Отряд:
Попугаеобразные
Семейство:
Какаду
Род:
Какаду

Molukka orollarining o‘rmonlari, mango daraxtlari bilan qoplangan chakalakzorlari va botqoqli hududlarida keng tarqalgan. Juft yoki kichik gala bo'lib yashaydi. Qurigan baland daraxtlarning kovaklariga in quradi. Odatda 2 tadan tuxum qo‘yadi. Urug‘lar, ho‘l va rezavor mevalar, yong‘oqlar, hashаrоtlar va ularning lichinkalari bilan oziqlanadi. 40-80 yil yashaydi.

 

Населяют леса, мангровые заросли, заболоченные территории Молуккских островов. Держатся парами и небольшими стаями. Гнездятся в дуплах высоких деревьев. В кладке обычно 2 яйца. Питаются семенами, плодами, ягодами, орехами, насекомыми и их личинками. Живут 40-80 лет.

 

They inhabit forests, mangrove thickets, and swampy areas of the Moluccan Islands. They live in pairs or small flocks. They nest in hollows of tall trees. The clutch usually contains 2 eggs. Their diet includes seeds, fruits, berries, nuts, insects, and insect larvae. Their lifespan is 40 - 80 years.

 

 

ПОХОЖИЕ ЖИВОТНЫЕ

Какаду розовый
Eolophus roseicapilla
Какаду желтохохлый
Cacatua galerita
Белый какаду
Сacatua alba
Чёрный какаду
Probosciger aterrimus