Белый какаду

Сacatua alba
Класс:
Птицы
Отряд:
Попугаеобразные
Семейство:
Род:
Какаду

Indoneziyaning o‘rmonzorlari, siyrak o‘rmonlari va mango daraxtlari bilan qoplangan chakalakzorlarida keng tarqalgan. Juft yoki 50 tadagacha gala bo‘lib yashaydi. Juftlashgan qushlar umrbod birga bo‘ladilar. Sherigi bo‘lmay qolgan paytda nihoyatda asabiylashadi. Daraxtlarning kovaklarida inlaydi. Mevalar, yong‘oqlar, donlar, urug‘lar, ho‘l va rezavor mevalar, hashаrоtlar va mayda sudralib yuruvchilar bilan oziqlanadi. 50 - 70 yil yashaydi.

 

Населяют леса, редколесья, мангровые заросли Индонезии. Держатся парами и группами до 50 особей. Пары формируются на всю жизнь. Могут впадать в глубокую депрессию вдали от партнёра. Гнездятся в дуплах деревьев. В кладке обычно 2 - 3 яйца. Питаются плодами, орехами, семенами, ягодами, мелкими рептилиями и насекомыми. Живут 50 - 70 лет.

 

They inhabit forests, sparse woodlands, and mangrove thickets of Indonesia. They live in pairs or groups of up to 50 individuals. Pairs form for life, and they can fall into deep depression when separated from their partner. They nest in tree hollows. The clutch usually contains 2 - 3 eggs. Their diet includes fruits, nuts, seeds, berries, small reptiles, and insects. Their lifespan is 50 - 70 years.

 

ПОХОЖИЕ ЖИВОТНЫЕ

Какаду желтохохлый
Cacatua galerita
Молуккский какаду
Cacatua moluccensis
Пенантовая, или красная розелла
Platycercus elegans
Корелла Нимфа
Nymphicus hollandicus