- En
- Ru
- Uz
Какаду желтохохлый
Sharqiy va Janubiy-Sharqiy Avstraliyaning o‘rmonlari va ochiq o‘rmonzorlarida keng tarqalgan. Juft yoki uncha katta bo‘lmagan gala shaklida yashaydi. Turli urug‘lar, mevalar, yong‘oqlar, hashаrоtlar va ularning lichinkalari bilan oziqlanadi. Baland daraxtlarning bo‘sh kovaklariga in quradi. 2-3 tadan tuxum qo‘yadi. 60-80 yil yashaydi.
Населяют леса и открытые лесистые местности востока и юго - востока Австралийского континента. Птицы живут парами или небольшими стайками. Едят различные семена, плоды, орехи, насекомых и их личинок. Гнезда устраивают в дуплах высоких деревьев. В кладке 2 - 3 яйца. Живут 60 - 80 лет.
They inhabit forests and open woodland areas of eastern and southeastern Australia. They live in pairs or small flocks. Their diet includes various seeds, fruits, nuts, insects, and insect larvae. They nest in hollows of tall trees. The clutch contains 2 - 3 eggs. Their lifespan is 60 - 80 years.





